neděle 3. února 2019

Milá Bridget, chci tě (Vi Keeland, Penelope Ward)


Milá Bridget, chci tě je romanticky laděný příběh z pera spisovatelek Vi Keeland (Alfa samec, Šéf) a Penelope Ward (Řekni něco legračního). Všechny zmíněné tituly jsem již četla a byla jsem víc než spokojená. Jak tentokrát dopadlo hodnocení knihy, kterou napsaly tyto dvě ženy společně?

Příběh vypráví o Bridget, svobodné matce, která se rozhodne z finančních důvodů pronajmout k bydlení přestavěnou garáž mladému nezodpovědnému doktorovi z Anglie. Simon je opakem této spořádané matky, užívá si života a rozhodně se neváže. Ale co by to bylo za spolubydlení, které by se neobešlo bez určitých problémů - zde myšleno bez jiskření či sexuálního napětí. Oba vědí, že se k sobě nehodí, ještě když pohledný doktor žije v Americe jen na dobu neurčitou, ale rozumu, touhám či myšlenkám nelze poručit. Jak tohle dopadne? Můžou skutečně býti spolu? A co ukrývá jejich minulost?

Je to tu. Dívat se na Bridget Valentineovou, jak rudne, byla moje asi nejoblíbenější zábava.

Popisné a dějové stránce knihy toho nemám moc co vytknout. Obě spisovatelky ví, o čem píší a jejich styl tomu odpovídá. Popisnost „všeho možného“ není nudná a nezáživná, právě naopak je živá a barvitá přesně tak, jak se to k tomuto žáru hodí. Dějová linie má spád, nabízí jak momenty plné radosti, tak smutku. Téma příběhu nenabízí sice nic nového, ale pro odpočinek je ideální. Celkově se kniha výborně čte a to především pro svůj humor, který dokáže zvednout náladu na celý den.

Kniha patří mezi ty typicky laděné new adult romaticko-erotické příběhy, které mají dva ústřední hrdiny (ženu a muže), kteří se čistou náhodou potkají, táhne je to k sobě, i když vědí, že to není správné, zapletou se spolu a pak bum. Vyplují na povrch problémy, tajemství a nejistoty, které dokáží celý nově vybudovaný vztah akorát otrávit a dokonce i zničit. 

„Cítíš to? Je to tvoje. Je na tom něco špatného? Možná. Ale je to tvoje.“

Milá Bridget, chci tě je velmi příjemný příběh, který nabízí svým čtenářkám možnost odpočinku při čtení. Obsahuje romanticky zabarvené pasáže, plné emocí, ale také i erotiky. Ani zde se však neobejdeme bez určitých tajemství, která dokáží zamíchat kartami a odhalit nějaké ty hluboko zakopané kostlivce. Celkově se mi příběh a vše s ním spojeno líbil, jen při čtení nedošlo k wow efektu. Velkým plusem je humor, který v knize vládne již od první kapitoly. Takže suma sumárum, knihu doporučuji, i když v daném žánru nepatří mezi ty úplně nejlepší díla.

Název: Milá Bridget, chci tě
Autor: Vi Keeland, Penelope Ward
Počet stran: 304
Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2018
Moje hodnocení: 3/5 

Za recenzní e-knihu mockrát děkuji internetovému obchodu Palmknihy!

Žádné komentáře:

Okomentovat