neděle 9. ledna 2022

Nesnáším Pohádkov #02: Kulma drát

Už jste slyšeli nejnovější drby o Gerdě? Že ne? Tak to děláte zastlanou chybu! Gertie je totiž zpět a je opět pekelně rozzlobená (navíc jí teď v češtině vyšel TŘETÍ díl)! 🌸

⭐️Následující text může obsahovat spoilery k jedničce!⭐️

Kdo četl první díl, mi jistě dá zapravdu, že to skončilo docela „cliffhangerem“. Ten druhý na to ale skvěle navázal a to jak jinak než povedenou, násilím nabušenou, akcičkou! Jak již víme, hlavním cílem Gerdy, krom získání Guinessova rekordu v počtu zabití všeho živého za bůhvíjaký časový limit, je dostat se konečně po tolika letech domů. Do cesty se jí ovšem (jako vždy ne její vinou) postaví nečekaná překážka – stane se totiž královnou Pohádkova (a to bude kulma drát peklo nekončícího násilí)!

Tento díl představí Gerdu v roli královny, která vládne s tou největší možnou lhostejností v zemi, kterou nenávidí, lidu, který by s velkou chutí nejradši zamordovala. Taky se seznámí s novým kamarádem drakem Duncanem, který není tak úplně drakem ani jejím kamarádem, jelikož ona není schopná vřelých citů! Aby toho náhodou nebylo málo, dostane přes držku od líbezné princezny a učiní volbu, která klidně může přivodit konec celého Pohádkova a všech těch zastlaných pajzlů „aka“ obyvatel.

Na co se tedy v tomto svazku můžete těšit?😍
• černý/cynický/sarkastický humor
• nadále vynikající budování světa
• kresbu, která je bohatá jak na detaily, tak barvy, které chtě nechtě vypalují sítnice a doplňují „sirupové“ vzezření celého Pohádkova
• svět arkádového automatu, kde G. bojovala v grafice podobné videohře (příjemná změna vizualizace)
• bezkonkurenční překlad se známými i novými „hláškami“ (bulva, na mráčky, zkulmysyn…)
• samotnou Gerdu, která je stále divoká, barbarsky vražedná, krvežíznivá, vyšinutá, pomstychtivá, mentálně narušená, urážlivá, maniakální, neuctivá (ale občas i milá, roztomilá, okouzlující či láskyplná)
• odkazy na kultovní filmy a seriály (např. Pán prstenů či Hra o trůny)
První vs. druhý díl: Řekla bych, že první svazek působil uceleněji (jako jeden příběh) a ten druhý jako kniha propojených povídek (místem a postavami) – a proto některé „povídky“ pro mě byly zábavnější než jiné.

Za knihu děkuji @crew_komiks ❤️

Žádné komentáře:

Okomentovat