sobota 7. února 2015

Nabíječ (Alice Clayton)

Sexy román plný humoru a kuchyňského řádění…
První noc ve fantastickém novém bytě v San Francisku Caroline začíná tušit, že za chvíli bude znát - ehm - milostný život svého tajemného souseda lépe než vlastní… boty. Díky stěnám tenkým jako papír a Nabíječovým atletickým výkonům slyší nejen jeho postel, narážející s železnou pravidelností do zdi ložnice, ale i bouřlivé ohlasy snad celého zástupu žen, které si do ní vodí. A zatímco je Caroline v tomto směru momentálně „na suchu“, uvědomí si, že jí ve spánku brání nejenom bušení do zdi, ale i její divoké představy. Když jedna ohlušující noc střídá druhou, netrvá dlouho, Caroline rupnou nervy a oděná jen do své sexuální frustrace a růžové noční košilky se „proklínanému“ Nabíječi konečně postaví tváří v tvář. Není divu, že jejich noční potyčka v nastalém napětí zažehne jiskru…
Žhavé scény střídají bláznivé a Alice Claytonová v nich svým čtenářkám podává kromě lahodných moučníků i výtečný příběh lásky na první pohled.

Nechtěla jsem číst Nabíječe, jelikož jsem si říkala, že na erotické romány určitě nejsem a Padesát odstínů šedi jsem také nečetla. Ze začátku jsem byla dost kritická, ale jakmile jsem přečetla prvním pár stran, no pááni, úplně mě vtáhla do děje a už nepustila do konce poslední strany.


Příběh je rozdělen na očíslované kapitoly, kterým vévodí vypravěčka Caroline. Autorky styl psaní mi velice sedl. Kniha se četla naprosto sama, bez žádných nudných pasáží či nesmyslných odstavců. Popis prostředí, objektů či osob byl dobře zpracován. Neměla jsem problém si vše představit a užít si čtení. Vše krásně barvitě do detailů popsáno. Dalším plusem byly konverzace ve formě sms, které si hrdinové mezi sebou posílali. I to bylo milé oživení děje a změna jeho rytmu.
„Koťátka, držte se. Přichází Nabíječ,“ zahlásila jsem.
Caroline je sebevědomá mladá žena s úžasnou a vysněnou kariérou designérky (ne dekoratérky!), která má ovšem za souseda velice atraktivnímu muže jménem Simon. Simon je jako správný otravný soused velice hlučný a to hlavně v nočních hodinách, kdy jeho aktivita stoupá o 1000 %. Jejich poněkud trapné setkání se spoustou křiku a výměn nárazů zapříčiní spojení jejich osudů. A jak? Nechte se překvapit, co na vás tento příběh ještě upeče. (Když už jsme u pečení, Caroline je skvělá kuchařka a miluje pečení a Simon miluje domácí koláče.. No umíte si představit, co se z toho ještě vyklube.)
„A jak to, že vy mě slyšíte a já vás ne? Počkat, počkat, u vás nikdo do zdi nebuší, co?“
První, co vás na knize zaujme, je její smysl pro humor. Musím podotknout, že mě nic tak dlouho nepobavilo a nezlepšilo špatnou náladu ze zkouškového, které bylo kruté. Celý Nabíječ je prostoupen vtipnými hláškami všech postav. Nechyběly samozřejmě i dvojsmyslné narážky s podtextem sexu.
Vtipné a trapné okamžiky hlavních hrdinů Caroline a Simona byly skvěle vykresleny a vy jste jen mohli brečet smíchy a držet se za břicho.
„Ani nápad, kámo. Nebudu ti makčovat tvoje pikču. Ne teď.“
Jediné, co bych příběhu vytkla, je opakovanost slova Óčko. Ze začátku jsem si ťukala na hlavu, než mi to došlo, pak jsem se zasmála, ale to stačilo. Krize, jakou hlavní hrdinka procházela, byla moc připomínaná. Bylo to občas otravné.
 
Celý příběh do osudného odjezdu do Španělska byl vtipný, lehký a neodolatelný. Během a po dovolené nabral jiné obrátky. Stala se z něj pravá lovestory okořeněná poutavými erotickými hrátkami. Těch posledních 30-20 % knihy bylo jiných, celkem předvídatelných, ale na druhou stranu přínosných. Kdyby se děj nezměnil a negradoval, asi by to tak super nebylo.
Znáte ty momenty, kdy všechno je přesně tak, jak má být? Kdy máte pocit, že dokonale ladíte s celým vesmírem, a víte, že byste nemohli být šťastnější? Přesně takový okamžik jsem právě prožívala, a to s plným vědomím. Uchichtla jsem se a na krku jsem ucítila, jak se Simonovi na obličeji roztahuje úsměv.
Závěr knihy patří kočičákovi Caroline, božímu Cliveovi. Poslední kapitola (epilog) je vyprávěna právě jím a skvěle knihu zakončí a vy se budete těšit na další díl.
„Ó bože.“
Buch.
„Ó bože.“
Buch buch.
Co se týče postav, tak s těmi si autorka dobře vyhrála. Hrdinové jsou normální lidé, bez přehnaných vlastností a falešnosti.
Caroline jsem si hned zamilovala. Byla úžasná a občas i šílená. Obdivovala jsem její kuchařské dovednosti. Nebyla to rozhodně žádná fňukna a naivka.
 
Simon. Na toho mám jen jeden komentář: Ó bože!! Sexy, až moc sexy muž s rozcuchanými uhlově černými vlasy a očima zářícíma jako dva safíry. Nejen vzhledově to byl cukrouš, ale i povahou.

Dále tu máme Carolininy dvě nejlepší kamarádky a Simona dva nejlepší kamarády. I oni byli fajn a dokázali svými komentáři navozovat příjemnou atmosféru.
 
Tato milá oddechovka rozhodně stojí za přečtení. Nejen, že vám zlepší náladu, ale také vás na chvilku unese mimo všední realitu a to zato stojí!
Komentář z GR:
Lalalala :D nikdy by mě nenapadlo, že mě Nabíječ bude tak bavit. Fakt že jo! Měla jsem děsnou náladu ze zkouškového a náhodně jsem si něco vybrala ve čtečce. A bylo to skvělé. Nejsem zrovna romantický typ (možná odteď už budu) a od španělské části knihy se to ubíralo sexuálních směrem, ale ten humor a všechno kolem bylo dokonalý:)

5 hvězd


Zdroj anotace

6 komentářů:

  1. Právě jsi mě přesvědčila, že si tu knížku snad fakt musím sehnat.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt jsem byla kritická, ale po přečtení jsem byla nadšená. Ještě teď jsem :D. Dohodila jsem ji spolužačkám a libí se jim. :)

      Vymazat
  2. Přiznávám se, že moc nečtu, jen tak něco mě nezaujme, ale tohle byla bomba :) Děkuji Zuzance, že mi tuhle knížku doporučila. Těch 250 Kč ani trochu nelituju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nemáš zaco :P však já vás ještě zahltím dalšími tituly :D

      Vymazat
  3. Mám ráda takový ten ironický knih autorů. I mám asi kus puberťáka v sobě a ani narážkám se nebráním. Kniha zní velmi zajímavě, ač musím přiznat, že ani já nejsem příznivcem románů plných erotiky (Padesáti odstínům šedi se velmi úspěšně již dlouhou dobu bráním :D). Po tvém doporučení si ale píši tuto knihu na wishlist. Díky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to jsem ráda, že jsem pomohla :) doufám, že se ti bude líbit

      Vymazat