pondělí 15. srpna 2016

Sněží, sněží... (J. Green, M. Johnsonová, L. Myracleová


Tři sváteční romance

Anotace: Sníh o Vánocích je hezká věc, ale čeho je moc, toho je příliš. Taková sněhová bouře umí zamíchat i těmi nejlepšími plány – a když k tomu ještě připočtete, čtrnáct roztleskávaček, jedno miniprase a keramickou vesničku pro elfy, bylo by na rozpletení všech těch zmatků v městečku Gracetown skoro zapotřebí nějakého anděla!

Tři vánoční příběhy o tom, že ne vždycky je to, oč stojíte, taky to pravé...

Kniha Sněží, sněží obsahuje 3 vánočně naladěné povídky, které jsou spolu propojené pomocí postav. Celkově se o všech třech dá říci, že jsou o lásce či zamilovanosti v období mrazu, kdy sníh udává tempo překážkám a nástrahám života.


1.       povídka: Zasněžený expres (M. Johnsonová)

Tuto povídku jsem hodnotila nejlépe ze všech. Byla o nečekaném zalíbení se či zamilovanosti odehrávající se za poněkud zvláštních okolností. O pochybách, zda láska existuje a o jejím objevení. Moc se mi zalíbila vesnička Flobie a s ní spojené posedlosti jejích sběratelů. Postavy, jaké zde autorka čtenářům předhodila, byly příjemné a díky nim se příběh skvěle četl a odsýpal.

2.       povídka: Vánoční zázrak (J. Green)

Na tento příběh jsem se velmi těšila a byla jsem zvědavá, co mi Green nabídne, jelikož ho velmi ráda čtu. Hodnocením je rozhodně slabší než první povídka.. Taková průměrná.  Povídka mě příliš nenadchla a po přečtení jsem si z ní ani nic neodnesla. Objevil se zde typický humor, který autor dává do všech svých děl. Autor opět využil svého umění a dal postavám divná jména a přezdívky, zase typické. Komplexně byl příběh opět o lásce samozřejmě, tentokrát o vzniku lásky mezi lidmi, kteří ji skrývali. Povídka byla podle mě celá taková urychlená a to, co by mě mělo upoutat a praštit do očí, v ní chybělo.

„Neuraz se, ale Billy Talos je kapku umaštěnej, nemyslíš? Mám dojem, že kdyby mu obden vyždímali vlasy, Amerika by se zbavila závislosti na zahraniční ropě.“

3.       povídka: Archanděl prasátek (L. Myracleová)

Poslední část knihy pro mě byla velkým zklamáním. Příběh byl táhlý, nudný a tuctový. Hlavní hrdinka byla ufňukaná husa, která mi šíleně lezla na nervy a mít ji vedle sebe při čtení, tak ji okamžitě jednu střelím. Povídka byla o zradě v lásce a následném odpuštění, ale podle mě se autorce do toho nepovedlo moc vložit city a ukázat reálnost. Bylo to takové suché a nedotklo se mě to.. 

„Chtěla ses potrestat, miláčku?“ zeptala se. „Proboha,“ vyjekla jsem, „to je fakt skvělý, říct někomu o novém účesu tohle!“

Celkové hodnocení knihy:

Děj knihy byl málo rozvinutý, spíše klidný a jednotvárný. Líbilo se mi dobře popsané prostředí a mrazivá atmosféra. Dále taktéž humor, který se v knize objevoval (vtipné situace, komické momenty bezradnosti). Další „plusko“ kniha má za všudypřítomnou romantiku v různých formách: více pohledů teenagerů na lásku a její vyjádření. Celkově to bylo milé a romantické, dobře propojené mezi sebou, jak dějově, tak postavami. Titul doporučuji romanticky založeným čtenářům, kteří si chtějí u knihy odpočinout a v klidu popít čaj či kávu.

„Holka hloupá, nezáleží přece na tom, co vesmír dává nám. Důležité je, co my dáváme jemu!“

Název: Sněží, sněží...
Autor: J. Green, M. Johnsonová, L. Myracleová
Nakladatelství: YOLI
Počet stran: 264
Rok vydání: 2015
Mé hodnocení: 3/5*






3 komentáře:

  1. Zajímavé, číst takovou knihu zrovna v létě. Já jsem si minulý rok v těch nejvyšších teplotách střihla Dashe a Lily, také s tematikou Vánoc a musím říct, že jsem si to neužila tak, jako bych to četla právě v ten zimní čas :D .. Každopádně tuto bych si také ráda přečetla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja ji četla prosinec/leden,jen jsem byla líná přepsat recenzi 😁

      Vymazat
  2. Je, vidis. Tu jsem si zrovna chtela koupit. Vsichni ji hodnoti prumerne, stejne jak Willa Graysona. Ale to Snezi me stejne laka.

    OdpovědětVymazat