pondělí 29. června 2015

Záložková soutěž - UKONČENA



Dlouho jsem slibovala soutěž a nemohla jsem se dokopat k jejímu uskutečnění. Dne 30. 5. 2014 jsem zveřejnila svůj první článek na blogu, takže se dá říci, že toto datum se stalo blogovými narozeninami. A co by to bylo za narozeniny bez dárků? Samozřejmě pro vás!
Soutěž o záložky je mou první soutěží a rozhodně ne poslední. Tato soutěž je o méně hodnotné ceny (nebo jak to nazvat..). Soutěž o knihy teprve chystám a to někdy během srpna. Trpělivost prosím! :)

Tak a teď k základním pokynům (snad na něco nezapomenu, když tak hoďte pod článek komentář, děkuju).
- musíte být fanouškem na FB stránce blogu: ZDE
- pro všechny s doručovací adresou ČR a SR
- odpověď na otázky piště do komentáře pod článek, kde také napište svůj e-mail, abych vás mohla kontaktovat kvůli výhře, a napište prosím, pod jakým jménem jste dali na FB like kvůli kontrole fanouškovství
- soutěž začíná dnešním dnem a bude končit 13. 7. ve 20:00
- celkem budou tři výherci
- otázky:
1. Momentálně mám svoji premiéru s Harry Potterem. Napište mi, který díl máte nejradši a proč? Pokud jste HP nečetli, ale pouze viděli filmy, napište to samé pro filmy. (předpokládám, že filmy znáte, pokud ne, napište mi o jiné knižní sérii)
2. Znáte některé jiné knihy, které jsou v něčem podobné HP, a doporučili byste mi je?
3. Která kniha vám v poslední době nedala spát a proč? Klidně zmiňte například i to, že vám nedala spát, jelikož byla strašná..
Toť vše. Budu oceňovat jak originalitu odpovědí, tak krutou upřímnost.
Výhercům se po ukončení soutěže e-mailem ozvu a výhru pošlu v týdnu, kdy bude soutěž ukončena. Vy, kteří nevyhrajete, nezoufejte. Záložek mám ještě mnoho a ráda se s vámi o ně podělím.


 
 
 
 

8 komentářů:

  1. Ahoj, HP nejraději mám první díl, je nejkrásnější a seznamuje nás s Bradavicemi a Harrym.
    Podobné knihy- no asi nevím. Mám ráda fantasy ale spíš pro dospělé. Poslední kniha, která mi nedala spát je Babička pozdravuje a omlouvá se, je to skvělá kniha. baví mě a tak ji čtu a nespím.Slavka Knihomolka
    http://kniho.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Tak fanoušek jsem pod jménem Adéla Dvořákova.
    Email je kniznilouka.adelica@gmail.com

    Přiznám se, že s HP jsem začala taky dost opožděně. Teprve loni jsem přečetla první tři knihy a dál jsem se zatím nedostala. Nejvíc se mi líbil první díl a z filmů mam nejraději čtvrtý, takže snad se do knižní verze pustím brzo.

    Podobne knihy jsou prý děti magie od Balickeho. Ja je teda necetla, ale moje spolublogerka je četla a ta je blázen do HP a DM se jí moc líbily.

    Mně nedává žádná kniha spát ač jsou to ty, které mám-zrovna Revival od Kinga mi nedá spát jelikož mám na čtení málo času a přitom bych tam moc chtěla pokračovat. Také knihy, které nemám-Beznaděj od Kinga. Každý den prijíždím bazary a antikvariáty kdyby se kniha objevila a jakmile se objeví, tak mi ji někdo vyfoukne pred nosem. No není to k zbláznění? Snad dnes se na mě usmálo štěstí a knihu jsem sehnala. Takže dnes se mi bude spát krásne ☺

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj :)
    Na fb jsem Ti dala like pod jménem Knižní Sen ;)
    E-mail : skola1999@seznam.cz

    1. HP jsem nečetla, ale filmy....no, dříve se mi líbil nejvíc díl Ohnivý pohár, což je myslím 5, ale dnes se mi líbí úplně všechny díly ;)

    2. Jak jsem již napsala, knihy jsem nečetla, takže nevím ;)

    3. U mě je to těžké, :)
    Většina knih se mi líbila, ale která mi nedala spát? No...Nedávno jsem začala číst již po druhé knihu Svůdné zlo , protože si chci přečíst její dva další díly a i když si děj pamatuji, řekla jsem si, že bude lepší, když si ji přečtu ještě jednou a osvěžím si ji ;)
    Nedá se říct, že by mně nedala spát, ale její příběh mě tak hrozně moc baví ! Doufám, že po přečtení dalších dvou dílů nebudu zklamaná a že hlavní hrdinka zůstane s klukem, ke kteremu se mi nejvíce hodí ;)

    Měj se pěkně :)
    Knižní Sen

    OdpovědětVymazat
  4. FB meno: Terezička Cigániková, email: terezickaciganikova@gmail.com

    1. Knihy som bohužial nečítala. Pokúšala som sa prečítať prvý diel, no nejako som to nevedela dotiahnúť do konca. Každopádne keď je film v telke, vždy si ho pozriem. Ide o veľmi vydarené filmy podľa mňa. Aj keď som nečítala knihy, tak pre mňa majú hodnotu a vždy ma pohltia, aj keď som ich videla už asi 100krát. :D A najviac sa mi páčila asi Ohnivá čaša a posledný diel, ten bol EPIC.
    2. Ťažká otázka. Asi nič také mi HP nepripomína. Je originálny a veľa čarodejných filmov ani nevychádza. :)
    3. V tejto dobe ma očarila kniha Strácam sa v tebe od Jasindy Wilder. Síce ide o úplne obyčajný príbeh, ktorý môže byť pre niekoho klišé, tak ja som si ho užila. Veľa romantiky, veľa smútku a zaujímavé myšlienky. Tiež sa mi dosť páči kniha Trable, tá je zase dosť emotívna a páčil sa mi vývoj postáv, ktoré to v živote mali dooosť ťažké. :)))

    Tie záložky vyzerajú krásne. Ďakujem za možnosť zúčastniť sa. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tie záložky sú krásne, ale tá od Avy Lavender je dokonalá. :3 ^•^
    aly.vikart@gmail.com
    FB: Aly Artvik

    1. Knižný diel mám najradšej štvrtý a posledný. Ohnivá čaša si ma získala tým, že bola taká dobrodružná a exotická, nakoľko tam prišli študenti zo zahraničných čarodejníckych škôl. Dialo sa v nej všeličo a bola plná záhad a následných zvratov. Okrem toho sa mi zdá, že to bol prelomový diel po ktorom, už nič nie je ako predtým. Veci sa zmenili a dali do pohybu.
    No a posledný diel mi vyrážal dych. Jednoducho pre to, že bol posledný.

    2. Harry je jediný. :) Ale mňa si získala aj nová séria od Fragmentu Spirit animals, ktorej vyšli zatiaľ len dva diely. :)

    3. U mňa to bolo skôr finále jedného sérialu (Ask i memnu - Zákazaná láska). Snívalo sa mi o tom ešte týždeň. Ale kniha, žiaľ, v poslednej dobe žiadna...

    OdpovědětVymazat
  6. Maruška Hoangová, marie.hoangova@seznam.cz

    1. Já jsem ani neměla tu premiéru. Velice jsem si Harryho vždycky v knihovně (ne jednou) půjčila, ale jediné, co jsem tak udělala, bylo, že jsem se koukla na mapu uvnitř, a tím to skončilo. Někdy jsem ani to nezvládla, ale to zas odbíhám od otázky. Takže k věci. Upřímně, u mě se to tak střídá. Někdy je to Kámen mudrců kvůli famfrpálu (už ani nevím, jestli to píšu správně - jasný důkaz, že jsem knihy nečetla :D), jindy zas Ohnivý pohár, kde se mi celkově líbí to pojmutí "soutěže". S jistotou však vím, že mi nejnudnější přijde Fénixův řád a na Tajemnou komnatu jsem přímo alergická, protože ten díl jsem viděla tolikrát, že se to na prstech nedá spočítat.
    2. Soutěže jsem si všimla dávno, ale vzhledem k tomu, že jsem chtěla počkat, dokud si nepřečtu Kostičase, kterého někteří k HP přirovnávají, abych ti mohla poradit, tak se účastním až teď. Bohužel jsem se k němu nedostala, ale přes prázdniny ho určitě přelouskat stihnu, takže pokud ti to nebude připadat pozdě a budeš hlavně chtít, tak ti pak klidně pdám vědět. ;)
    3. Uff, tak to je těžká otázka. Momentálně čtu Věk X a je to bomba (ne moc velká), takže by se dalo říct, že mi nedá spát.

    OdpovědětVymazat
  7. Tereza Macurová, macmac@seznam.cz

    1. Harry Potter a Ohnivý pohár :) Nejraději mám první čtyři díly a čtvrtý je pro mě úplně top, nevím co se pak stalo, že to šlo tak do háje. Asi už mi to přišlo úplně mimo oproti začátkům, nemělo to tu klasickou kompozici a poslední díl mě strašně zklamal. Filmy ale miluju, i když tam taky jde vidět ten ostrý předěl mezi čtvrtým a pátým dílem.

    2. Docela podobný mi vždycky přišel Darren Shan od Darrena Shana :D Je to 12 dílná série o upírech, ale narozdíl od Harryho Pottera ta kvalita neklesá, naopak mi ten závěr přišel mnohem promyšlenější a lepší než konec Relikvií smrti.

    3. V poslední době mi nedala spát Unnatural creatures od Neila Gaimana, protože jsem se nemohla dostat přes jednu nudnou povídku a už jsem chtěla začít číst něco jiného :D

    OdpovědětVymazat
  8. Áááá, za tu záložku Kinga bych vážně vraždila:D
    Eliška Křížová, eliska-krizova@seznam.cz

    1. V tomhle ti moc neporadím, protože jsem HP četla snad před pěti lety (teď si připadám strašně stará:( ) Co si tak zpětně pamatuju, tak u mě vyždy vyhrávala Tajemná komnata. Nicméně jsem také dost ovlivněna filmem, který jsem (nevím, co to se mnou tenkrát bylo) viděla dříve.
    2. Páni. To se musím vážně zamyslet. Osobně moc knihy s magií nečtu (Harry Potter je samozřejmě klasika, tudíž jsem nemohla odolat:D), mám raději thrillery (ach ten King). Takže tuhle otázku trochu pozměním a řeknu ti, ať se vyprdneš na napodobeniny HP a vrhneš se na Kinga:D
    3. KING. Hádám, že jsem na něm úplně závislá (a vůbec mi to nevadí), ale jeho knihy jsou tak skvělé, že ti zkrátka nedají spát. Pokud bych ale měla doporučit něco jiného, tak musím (samozřejmě, že King je u mě stále na prvním místě) doporučit Saeculum nebo Erebos od Ursuly Poznanski. Ať už je King skvělý sebevíc, tahle autorka tě bude ve snech strašit a ty tak budeš mít ráno od čtení velké kruhy pod očima.

    Děkujeme za skvělou soutěž! Záložky jsou skvělé (ta s Kingem samozřejmě nejskvělější) Děkujem!:)

    OdpovědětVymazat