sobota 16. května 2015

Svět knihy 2015


Na tento úžasný knižní veletrh jsem se letos jela podívat podruhé. Minulý rok to bylo super a moc ráda jsem se vrátila po roce na místo činu.  
Cesta mi začala v 9h ráno (Kolín -> Praha) a někdy kolem půl 11 jsem se konečně potkala s ostatními. První knížku jsem dostala od mé drahé (také Shanem posedlé) Vendei (pardon za zkomoleninu jména!) Jednalo se o podepsanou Madame Oktu, která navíc uvnitř ukrývala krásné dvě kartičky.
Poté jsme se společně přesunuly na výstaviště, a jak už to bývá, rychle jsme se rozprchly. Skoro celý svůj čas na veletrhu jsem trávila s Erný a moc bych jí chtěla poděkovat za super společnost.

Od Kath jsem si koupila The Chaos of Stars. Tato kniha má neuvěřitelně krásnou obálku a já se ještě teď na ni nedokážu vynadívat.
První zastávkou (pokud si správně pamatuji) byl stánek Albatrosmedia. Tam jsem si pořídila moc chtěnou Druhou stříbrnou knihu snů. Dále jsme vlítly pro starší čísla časopisu Pevnost a pak hurá do druhého křídla budovy. Tam jsme navštívily stánek Euromedia a díky velice matoucímu heslu získaly boží pohlednice s knižními citáty a placku Fangirl – Fangirl jsem si samozřejmě poté koupila. Dalším nájezdem se stala Jota, která měla 50 % slevy a já jsem toho samozřejmě řádně využila. Koupila jsem si Girl Online, ke které jsem navíc dostala takové mávátko, které se v halovém dusnu velice hodilo, dále Splynutí a sestře Všechny vůně Afriky, které si přála. Předposlední nákupní zastávkou se stal stánek Dobrovský. Jelikož jsem postrádala stánek s Baronet knihami, využila jsem Dobrovského a koupila si zde Zůstaň se mnou. Poslední dvě knihy, které jsem si koupila, byly dva díly Star Wars, které má ovšem Vendea a jednou se snad ke mně dostanou.
Musím říct, že jsem si těchto několik hodin dusna, davů (poštuchujících) lidí a báječných kamarádů užila. Teď už jen zbývá uklidit úlovky do knihovny a šup se učit na zkoušku z geomorfologie.
PS. Děkuji Knižnímu kukátku na super záložku. Já ti říkala, že si tě najdu!

Mějte se!



11 komentářů:

  1. Pekne kúsky.Aj keď bývam na Slovensku a do Prahy to mám ďaleko,posledné dni premýšľam že by som budúci rok navštívila Svet kníh.Podľa tvojich fotiek to tam vyzerá super :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky :) musíte udělat slovenskou delegaci. Rádi vás poznáme! :)

      Vymazat
    2. No to nie je zlý napad,radi by sme vás spoznali :)

      Vymazat
  2. Krásné úlovky, ty pohlednice jsou nádherné! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělé knihy jsi sis koupila :) Doufám že se na svět knihy příště také podívám. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Pááni, skvělé přírůstky, mně letos Svět knihy kvůli škole nevyšel a hrozně mě to mrzí a trpím nad všemi články, fotkami, úlovky apod., ale zároveň to všem moc přeju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky :) za rok ti to určitě vyjde a budeš také řádit :D

      Vymazat
  5. Spíš já děkuji tobě za všechny tři knihy, které jsem si hlavně díky tobě koupila! Lepšího kupovacího agenta jsem s sebou ještě neměla. Bizoni skvělí? :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bizoni nejlepší :D fakt to byl super den. Dlouho jsem se takhle nebavila :))

      Vymazat