pátek 30. května 2014

Hvězdy nám nepřály: Hvězdné odpoledne a ještě hvězdnější večer



Hvězdné odpoledne a ještě hvězdnější večer
Hvězdy, hvězdy, hvězdy… no není řeč o ničem jiném, než o očekávaném filmu Hvězdy nám nepřály dle knižní předlohy spisovatele Johna Greena.  Než se dostanu k samotnému filmu a mému názoru na něj, řeknu vám něco o super odpoledni s ještě suprovějšími blogerkami.     

Možnost jít na předpremiéru tohoto filmu jsem získala díky facebookové registraci, do které jsem se zapsala mezi prvními, a moje místo bylo tedy jisté. Měla jsem ohromnou radost a další důvod k tomu, proč si knihu přečíst znovu. 
Začátek našeho společného dne započal na hlavním nádraží v Praze, kde jsme měly sraz (já, Vendea, Abyss a Amy). Naše první zastávka byla v knižní outletu Neoluxoru, kde jsem ukořistila za skvělou cenu Terapii láskou od Matthewa Quicka. Když jsem ji tam uviděla, první co mě napadlo, bylo: „Sakra, no nekup to.“ 
Další zastávkou se stala kavárna A plus, kde probíhal knižní sraz Yoli. Sešlo se zde mnoho blogerek, některé jsem znala již z veletrhu Svět knihy a s těmi ostatními jsem se poté seznámila. Byl to moc příjemný zážitek, sedět v místnosti s lidmi, kteří mají s vámi něco společného a to knižní vášeň. Dostaly jsme krásné placky s tematikou Hvězd a záložky do knih, z kterých jsem měla ohromnou radost, protože záložek není nikdy dost!
Zasoutěžily jsme si o nejnovější vydání knihy. Musím tedy říci, že kvíz byl výborně vymyšlen. Takové zákeřné otázky bych tedy nečekala! Překřikovaly jsme se při aukci knih, z které jsem si odnesla Vesmírnou pouť 1: Mlhovina od A. K. Ryan, na kterou jsem již déle měla zálusk. Jinak popíjení kávy, čaje.. hmm takový ten pohodový pokec.


Poté jsme se přesunuly do kina Atlas, kde jsme se usadily a netrpělivě očekávaly příchod filmu. Ještě před samotným uvedením filmu proběhla soutěž o další knihy s filmovou obálkou a navíc o úžasné plakáty dvou hlavních představitelů.
Tak a teď už k filmu! Jen co začal a naběhly první titulky, musela jsem se zhluboka nadechnout. Jakožto člověk, který četl nejdříve knihu, jsem trpěla. Vážně, vážně, vážně trpěla. Už když začala hrát první scéna, představila jsem si, jak to celé dopadne, a měla jsem tudíž co dělat, abych se tam nerozbrečela. Nakonec jsem to vydržela až do části, kde byl nácvik Gusova pohřbu. To se fakt nedalo! Nakonec jsem stejně skončila s rozmazanou řasenkou, ale nevadilo mi to. Za ten zážitek to stálo.
Celý film byl neskutečně vtipný. Dokonce vtipnější než kniha. Ještě aby ne, když v knize nevidíte jak se hlavní hrdinové tváří. Musím říci, že nejlepší scény byly ty, ve kterých byl Isaac (Nat Wolff), jemu se prostě nic nevyrovnalo. Takhle jsem se již dlouho nezasmála u poněkud smutné lovestory. 
Celkově se film knižní předlohy držel více méně přesně. Vše, co do filmu nebylo dáno, nebylo důležité ani v knize. Na Hvězdách je vidět, že jde z knihy udělat řádný film, jen to chce pořádný filtr a mít mozek v hlavě a nevynechat to hlavní.
Herci, kteří hráli Augusta a Hazel (Ansel Elgort a Shailene Woodley), se svých rolí zhostili na výbornou. Isaac byl zlatíčko a Monika mrcha. Co se týče postavy spisovatel Van Houtena, čekala jsem, že jeho roli obsadí nějaký hnusný slizký děděk s velkým pupkem, realita však byla trošku jiná, ale i tak to filmu neubralo.
Nedokážu říct, jestli se mi více líbila kniha či film. Obojí mělo své vlastní kouzlo a to je nejdůležitější. Určitě si film pustím ještě mnoho, mnohokrát. Chci si ho vychutnat v klidu, sama a najít v něm další krásy, které jsem teď přehlédla. Věřím, že jich objevím ještě mnoho.
Neváhejte a na film určitě běžte. 
                                                                                                                                                                
PS: Soundtrack vřele doporučuji. ;)

A ještě malá rada pro dámy. Až si budete potřebovat obnovit obličej po srdceryvném pláči, neváhejte jít na pánské toalety. Nebudete muset stát frontu :D. Že mám pravdu Rachel?
 
 
 
 


 

2 komentáře:

  1. super report :) zavidim tu Terapii laskou z outletu, musim tam taky brzo skocit! nase zachodova historka je nejvic, este jsme pak musely na holky cekat a pekne jsme rozhodili chudaka klucinu co chtel jit vykonat potrebu a myslel, ze si spletl zachody :-D cely den byl super, jsem moc rada, ze jsem sla na pansky a mohla te poznat (mas jediny stesti zes pockala, kdybych tam zustala sama s tim klukem ... :-D )

    OdpovědětVymazat
  2. na naši historku budu dlouho vzpomínat :D :D chudák, ale tak co, ať je rád, že jsme nešmírovaly ještě a odešly :D :D

    OdpovědětVymazat