pondělí 6. března 2017

Omyl (E. Kennedy)

Anotace: John Logan může mít kteroukoli holku si zamane. Pro hvězdu univerzitního hokejového týmu je život jeden velký večírek. Za jeho sexy úsměvy a okouzlujícím šarmem se ale skrývá stále rostoucí zoufalství, že se po promoci dostane do slepé uličky.

Rychlovka s Grace Iversovou měla jen na okamžik rozptýlit jeho chmurné myšlenky. Poté co ji ale od sebe kvůli jednomu hloupému omylu odehnal, je Logan odhodlaný obětovat poslední ročník vysoké, poslední rok své svobody, aby ji přesvědčil, že by mu měla dát druhou šanci.

Grace se po letních prázdninách vrací zpátky na Briarovu univerzitu, starší, moudřejší, a bez myšlenek na toho arogantního hokejistu, kterému málem věnovala své panenství. Už není ta uťápnutá chudinka, jako když se setkali poprvé. Jestli Logan očekává, že se za ním připlazí a bude žadonit o pozornost jako jiné holky, vážně se plete. A že ji chce zpátky? To se tedy bude muset pořádně snažit...

Úvod
Na pokračování série Off-Campus jsem se moc těšila. První díl Návrh byl úžasný a já ho ohodnotila plným počtem hvězd (recenze zde). Zprvu jsem se obávala, zda druhý díl nebude kopií toho první, jestli autorka dokáže vytvořit něco nového a nebude to to samé, ale povedlo se! Opět jako v Návrhu, i zde se nám střídají dva vypravěči (Grace a Logan). Popisnost i dějovost byla vyvážená a dějová linie gradovala, jak jsem očekávala. Díky perfektnímu humoru, sarkastickým vtípkům a narážkám se kniha stala opět velmi čtivou a nedala se během čtení odložit. Po dočtení jsem pociťovala smutek, jelikož jsem potřebovala, chtěla a toužila po více okamžiků s Grace a Loganem!

„Vítej zpátky, po tom tvým miminkovským ksichtíku se mi stýskalo.“

Atmosféra a prostředí
Opět se nacházíme na vysokoškolské půdě, kde probíhají divoké večírky a všemožné eskapády spojené s těmito aktivitami. Příběh od začátku do konce působí velmi svěže, svižně odsýpá a atmosféra se nese v mladistvém stylu/duchu nezřízeného vysokoškolského života a v problémech spojených s tímto způsobem života. Také se občas ocitáme na hokejových zápasech, jelikož tato celá série je o sexy hokejistech a jejich útrapách se vztahy a láskou.  

„Bože můj. Tohle celý byl jeden velký omyl.“

Romantika a emoce (+ sex)
Oproti Návrhu byl Omyl ve stylu velkých romantických (omluvných) gest. To bylo extrémně roztomilé, vážně. Totálně jsem se rozplývala a to nejsem vyloženě romanticky založený typ člověka. Emocemi to tu také přetékalo, jelikož vzhledem k ději a tématu knihy, to nešlo opominout. Sex byl také podrobně vykreslen přesně tak, jak to autorka umí (už v prvním díle ukázala svůj um a ani tady ho nezapomněla řádně rozvinout). Bylo to velmi barvité a živé.

„Jestli chceš. Jestli ne, tak budeme jenom dva kámoši, co si spolu vyrazili na párty. Morrison a Gretchen razej do světa.“ Povytáhne obočí. „Vyber si. Rande, nebo kámoši. Je to na tobě.“

Problémy a tajemství
Oba hlavní hrdinové mají svoje problémy a tajemství. Každého z nich nějakým způsobem tíží minulost, ale také neurčitá budoucnost, jelikož např. Logan a jeho hokejoví spolubydlící jsou v posledním ročníku a moc si nevědí rady, zda se vydat na hokejovou dráhu či ne. Grace je prvačka, takže má před sebou ještě pár let studia, ale stejně i ona si není jistá spoustou věcí. Autorka postupně všechny tajnosti hrdinů odhalí světu a nenechá si (snad) nic pro sebe. Díky tomu je také příběh tak čtivý, jelikož čtenář touží vědět, co za tajemství postavy ukrývají a chce vše samozřejmě odhalit co nejrychleji.

Plíce mě pálí, protože mi to dojde. Kriste pane. Tohle je moje budoucnost. Ani ne za rok bude tohle moje práce na plnej úvazek.

Postavy
Grace a Logan. Logan a Grace. Opět dokonalá dvojka. Grace je milá pilná dívka, která má svoje trápení, stejně tak jako Logan. Co říci o něm.. John Logan je sexy samolibý hokejista, který ukáže svoji pravou laskavou tvář (nečekaně). Hned jsem si je oba zamilovala, stejně tak jejich přátele (až na tu její hnusnou kamarádku Ramonu!).

Závěr
Omyl ve svém žánru nenabízí nic nového, je předvídatelný a má celkem i jednoduchý děj. Je sice plný klišé, ale tak dobře se čte, tak moc se u něj zasmějte a pobavíte, že ho nedokážete nemilovat. Kniha je perfektní na pochmurné večery, jelikož opravdu dokáže zvednout náladu, potěšit a pohrát si s vaší fantazií. Doporučuji všem čtenářům, které si již Elle K. získala prvním dílem a kteří si rádi přečtou oddychovou literaturu plnou romantických gest a sexu. Teď už se jen můžu těšit na pokračování s názvem Skóre a Plán!

Název: Omyl
Autor: Elle Kennedy
Počet stran: 344
Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2016
Moje hodnocení: 5/5

4 komentáře:

  1. Tento diel sa mi veľmi páčil.Dnes mi prišiel tretí diel a strašne sa teším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. už mám také 3. a co jsem koukala, tak nás Dean dobře pobaví :D

      Vymazat
  2. Súhlasím s tebou! :) Žeriem autorkin humor, aj jednoduchú tému dobre podá :) Teším sa na tretí diel.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. v budoucnu si míním pořídit papírové :D nutnost!!!

      Vymazat