sobota 4. února 2017

Listopad/Prosinec aneb co jsem ještě stihla ulovit v roce 2016


Aneb „Nakupuji jako blázen, ale nestíhám to všechno číst!“
Psát články na nové knihy v mém vlastnictví je asi prokletí. Minulý rok jsem byla absolutně neschopná něco sepsat.. a ano může zato jedině moje lenost. Každý měsíc sice udělám fotku, dám ji na Instagram, ale sepsat to.. No jak říkám, lenost nejvyššího stupně! Mohla bych se na to vykašlat a napsat rovnou přírůstky za leden, ale to bych jaksi měla mezeru ve článcích a to se mi taky nelíbí. Takže konec žvanění na úvod, začínáme!

LISTOPAD
Jak jsem se tehdy v listopadu zmiňovala, byl to měsíc naprostého šetření a i rekord padl. Jen 7 nových knih. To mi rozhodně není podobné! A pořídila jsem si:
První konec: tuto knihu mám rozečtenou do teď. Jsem asi v půlce a není to špatné, jen jsem asi prozatím ztratila chuť pokračovat. Sice jsem se zařekla, že tento žánr omezím, jelikož už je to furt dokola to samé, ale stejně jsem neodolala, jelikož ta obálka je super!
Illuminae: to snad vysvětlovat nemusím! Recenze zde.

Královna stínů: no kdo by si nechal ujít pokračování?
It’s kind of a funny story: viděla jsem film a ten se mi opravdu líbil, tak proč nezkusit jeho knižní předlohu? Navíc se v poslední době snažím co nejvíce číst v angličtině a tato kniha je na to jak dělaná.
Girl Online (Going Solo): Předešlé díly mám také v originále a jsou to milé oddechovky. Český překlad mi nesedl, takže si radši budu dále procvičovat angličtinu než se děsit našeho jazyka.
Fantastic Beasts and Where to Find Them: co k tomu říci? Tahle kniha je srdcovka, jak tím, co skrývá uvnitř, tak i tou boží obálkou. Moc děkuji Slovartu za tak nádherný dárek k Vánocům!
Shut Out: Otku/Duffku jsem si totálně zamilovala, takže jsem se rozhodla zkusit něco dalšího od této spisovatelky. Anotace se mi zalíbila, tak jsem si udělala radost.
PROSINEC
Závěr roku byl horší. No co.. byly Vánoce a některé před termíny zkoušek, takže odměny byly jedině na místě. Celkem tedy 17 nových miláčků. Když se kouknu na kupičku za leden, co mám vedle sebe, tak ani prosinec nebyl tak hrozný!
Často jsem doplňovala série: Tygrova plavba/osud (knihy mám doma i v angličtině: #teamRen), Hraničářův učeň (čtu ty knížky pořád dokola), Half Lost (jsem asi jediná, kdo má tu sérii opravdu rád), Metro 2035, Prach, Hilda se vrací (můj oblíbený komiks)
Trilogie Levá ruka boží: první díl jsem četla před lety a fakt to bylo dobré, jen nebyl čas pokračovat. Navíc toto balení se mi děsně líbí!
Rudý úsvit a Zakázané přání byly na mém seznamu #musthave už dlouho. Po Bez šance jsem pokukovala od jejího vydání, ale odolávala jsem, no bohužel až do teď. To samé platilo i o Zaklínači. Dlouhodobé kroužení jako žralok kolem své oběti. Teď zrovna ho čtu a je to moc dobré!
My ostatní tu prostě žijem: Nesse mám moc ráda, a proto nebylo pochyb, že bych tuto knihu odmítla na recenzi (děkuji Slovart!)
3 v angličtině: Nerve (viděla jsem film a ten se mi opravdu líbil, takže teď přišla na řadu kniha), HP (proč ho nezkusit i v originále?!) a Dear Charlie (tato kniha mě velmi zaujala anotací. Jsem zhruba v polovině a je to super, především svojí uvěřitelností, emocemi a i samotným tématem. Více o ní zde.)

4 komentáře:

  1. Já si myslím, že to není lenost, ale praktičnost :D Fotka je rychlá a než napíše člověk článek, je to tolik času. Tak prostě jen vedeš svůj blog jinak. Originalita :D
    Ale jinak moc pěkné knihy :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné fotky. :) A ještě lepší knihy, přesně podle mého vkusu. :) Některé z nich vlastním a zbytek bych si ráda přečetla.

    OdpovědětVymazat