pátek 19. srpna 2016

Soutěž o knihu Kde hvězdy stále září (ukončeno)



Jak jsem slíbila, je tu další soutěž. Tentokrát se bude soutěžit o knihu KDE HVĚZDY STÁLE ZÁŘÍ (pokud jste sledovali můj instagramový účet, jistě jste si všimli, že jsem několikrát na knihu upozornila a tvrdila, že se jmenuje Kde hvězdy září :D chybka se vloudila).
Pravidla jsou následující:
- bylo by fajn, kdybys byl/a fanouškem mého blogu na FB či Instagramového účtu
- soutěž trvá do 18. 9. 2016 do půlnoci
- pouze pro CZ (Slováci jistě prominou!)
- A teď to hlavní.. Jak knihu získat? Stačí mi dolů do komentářů odpovědět na tyto dvě otázky:
1. Která kniha z tebe udělala čtenáře?
2. Která kniha, přečtená za toto léto, tě nejvíce překvapila a proč?
- ke komentáři připiš e-mail, ať se ti mohu ozvat v případě výhry :)


Budu se těšit na Vaše názory!
Hodně štěstí

28 komentářů:

  1. Oo další soutěž! :3 1) Vražda v Mezopotamii od Agathy Christie a bylo mi asi 9 :)
    2) Ostrov lharu! Ten konec me naprosto dostal ale prostě tady nemůžu nic vyspoilerovat takže prostě....byl překvapivý :D
    anicka.hrncarkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  2. 1. Děti z Bullerbynu. Četla jsem jí pořád dokola až mě mamka odvedla do knihovny, ať si vyberu něco dalšího. Nejlepší okamžik :-).
    2. Tady byla Britt-Marie. Smát se a brečet zároveň. Je to nabité emocemi, prostě dokonalé na letní večery venku :-).
    darinamelcherova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  3. 1) Rozhodně Stmívání! Před tím jsem sice četl Narnii a možná nějaký detektivky se super lupou, ale nikdy jsem neměl pocit, že bych se mohl knížkám věnovat dál. Stmívání mě v tomto směru zlomilo a naprosto pohltilo. :)

    2) No jednu ti nenapíšu. :D Překvapí mě každá dobrá knížka, která mi něco předá. Myšlenku, kterou neznam. Takže asi Half Wild, Potrhaná křídla a V šedých tónech, Všichni jsme hleděli vzhůru, Speak (aka Když stromy mluví, vydá to Yoli) a svou čtivostí třeba Jiskra v popelu. :)

    thehungergames@seznam.cz (já vím, nej email na světě, bylo mi 12, když jsem si ho zakládal)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj! Kniha, která ze mě udělala čtenáře byla(jak originální) Harry Potter. Všechny díly jsem přečetla za měsíc a už jsem pak jen nějak pokračovala :D
    A v tomto létě mě nejvíce překvapila kniha Sirotčinec slečny Peregrinové, kterou jsem četla na dovolené v Chorvatsku a byla vážně úžasná. :)
    Email: verypo@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj :) Čtenáře ze mě udělala série Pátračka Gilda, kterou jsem četla, když mi bylo devět, možná deset let. Tehdy jsem ji úplně zbožňovala. Díky této sérii jsem pak začala číst víc a víc, až se z toho stal můj koníček. :)
    Překvapilo mě více knih. Nejvíce se mi ale líbila Jiskra v popelu a pak taky Volání netvora. :)
    kristyna.sevcakova@gmail.com

    PS. Kdyžtak tě sleduji na instagramu jako Kristyna1646 :)

    OdpovědětVymazat
  6. 1) Pipi Dlouhá punčocha! Dostala jsem ji jako mala pod stromek a propadla jsem tím světu knih. :) Líbilo se mi, že si můžu vše představit a vdechnout tak knižním postavám život a od té doby se moje knihovna začala rychle zaplňovat. :)

    2) Páni. Je těžké vybrat jen jednu..ale asi nejvív to byl grafický román Sochař. <3
    Jednak to byl první grafický román, který jsem četla a za druhé..ten příběh byl prostě bomba! Nepřeslazený, napsaný bez příkras.. prostě jednoznačně tak jaký je život sám - a na takové knihy nejde jen tak zapomenout. ;)

    ( na insta sleduji jako My_book_world1)

    Děkuji za soutěž :)

    BookGirl1@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Ahooojky :) čtenáře ze mě udělala Honzíkova cesta a Kocour Mikeš :) Dvě moje nejoblíbenější pohádkové knížky z dětství :)
    Kniha Sítě od Petry Dvořákové o sebevědomí žen, bohužel jsem se v příbězích našla i já :( dost mi kniha otevřela oči a i já se dost změnila :).
    Děkuji moc za soutěž iva.burdova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Hihi :) jedna není dost :D
    1) série škola noci-do té doby jsem četla velmi sporadicky, od té doby jsem takříkajíc nemocná :-)
    2) jednoznačně Z lásky k vám od Amandy Prowse.. Tohle je tak silná kniha, hlavně ten příběh je tak reálný, tak brutální.. Pořád se v myšlenkách ke knize vracím.
    3) daruska.k@gmail.com - ale však to už víš :D

    OdpovědětVymazat
  9. Heleme se, další soutěž =D
    1) Žádná kniha ze mě neudělala čtenáře. Těch knih totiž bylo mnoho! Když jsem byla menší, milovala jsem koně nadevše (i teď je mám moc ráda, ale ta láska už není tak intenzivní =D) a máma mi zařídila členství v Pony clubu, teď se to možná jmenuje jinak, a za peníze jsem dostávala každý měsíc knížečky, časopis a různé prkotiny o koních =D Moc mě to bavilo a když mi balík nepřišel včas, plakala jsem, a hodně xD Ty knížky byly bezvadný. Sice jsem občas četla 11. díl něčí série, ale já jsem byla do toho tak zapálená, že i moje mamka mi nevěřila (a stále nevěří!), že jsem všechno přečetla. Dnes se to už valí různě doma a je mi líto, že nemám u sebe ani jednu CELOU sérii, nýbrž několik výcuců, co zrovna v balíku bylo... Jakmile jsme ukončili členství, protože to začínalo být dražší a dražší, od knih jsem si dala pokoj. Neměla jsem chuť cokoliv jiného číst, ale máma to nevzdávala a snažila se mě přinutit číst něco z knihovny, maximálně Dívky v sedlech mě zaujaly :) No a od té doby jsem četla i nečetla a ve finále jsem se rozečetla a rozjela blog a šíleně mě to baví =D Sice nečtu tak rychle jako ostatní a kolikrát spatřím až pět článků týdně, zatímco já mám maximálně 2 až 3 články měsíčně =D
    2) Nejvíce mě překvapila knížečka od Jojo Moyes Než jsem tě poznala. Ten příběh byl zatraceně realistický a já jsem u konce plakala jako nikdy. Hlavní hrdinka Lou byla silná osoba s vytříbeným jazýčkem na módu a její ukecanost mi připomínala sebe. Dalo by se říct, že mi změnila pohled na lidi s postižením. A taky se v myšlenkách ke knize vracím, neustále mi hlavou blikají scénky. Pokud jsi neviděla film ani nečetla knihu - DOPORUČUJI! :) Skoro všem se líbila, tak snad i tobě =D
    3) Tady máš můj mailík - nia.arokh@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  10. 1) Nejde o jednu knihu, která by změnila můj přístup ke čtení. Odmalička mi mamka četla a u mě bylo úplně přirozené, že jsem začala číst taky a vlastně jsem nikdy nepřestala. :D
    2) No tohle léto jsem toho nestihla přečíst tolik, kolik jsem očekávala. Nejlepší knihhou je pro mě Stínová královna.
    3) Terina.zaba@seznam.cz a sleduji tě na FB jako Terina Nová

    Opět povedená soutěž. :)

    OdpovědětVymazat
  11. 1. Která kniha z tebe udělala čtenáře? Harry Potter a Kámen mudrců, kterou jsem četla v první třídě a byla to v podstatě první normální kniha (řekněme ne ta, kde jsou tři věty na stránku), kterou jsem sama přečetla.
    2. Která kniha, přečtená za toto léto, tě nejvíce překvapila a proč? Asi Sněhulák od Jo Nesba, vzhledem k tomu, že jsem od něj četla Netopýra a ten mě dost zklamala a skoro vůbec nebavil. Sněhulák byl naopak plný napětí a měla jsem ho zhltnutého za pár dní :)

    Email: thecursedbook@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  12. 1) Hmm, matně si vzpomínám ale vzpomínám. Začalo to Malým Princem, byla jsem jim obdarovaná při oslavě mých osmích narozenin. Knížku jsem v té době moc nepobrala, byli to těžké časy.
    Potom už jsem se snižovala ke komixum, časopisům a v krajních případech k naučným knihám, typu encyklopedií, péči o květiny či slovnikům. Jednoduše, co mi přišlo pod ruku to jsem pročítala i když jsem to občas pěkně flákala! :D Dále přišlo období 4-5.třidy a nové školy, která byla vybavená knihovnou. Sice zcela prostou ale já jsem si tam vždy pár unikátních kousků našla. Co se týče žánrů, ráda jsem se stavěla strachu a nebezpečí do cesty a to mluví za vše. A zůstalo mi to do až do této chvíle. Dokonce jsem se já, malý zločinec přichytala v mě skromné knihovně u knih, které patřily škole a zůstaly mi doteď. A je mi opravdu trapné teď po nějakých 5 letech se tam vracet s tím, že mám něco co mi jaksi nepatří :D

    2) Toto léto je doslova nabité knihami, není po nich ostychu.
    A taky se mi hodně z nich zapsalo do paměti! Ovšem kniha, která mě posadila na židli, byla jak jinak než Zlodějka knih! Půvabná, poetická, zdrcující, smutná i vtipná zároveň a až mrazivě reálná!
    +Mezi mé další menší tipy, také patří Případ Amelia, Ty od Caroline Kepnes či Erebos od Ursuly Poznanski.

    -mysterybookslover23@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  13. Sleduji tě na instagramu jako @mysmallibrary
    1. Čtenáře ze mě udělala asi série Narnie. Byla to první řekněme nedětská knížka (série), kterou jsem přečetla a od té doby jsem se od knih nehnula...
    2. Nejvíce mě asi překvapila Girl online od britské youtuberky Zoe Sugg. Myslela jsem, že to nebude nic moc, ale ukázalo se, že je to plnohodnotný příběh, do kterého, jak jsem poznala na vlastní kůži, se dá vážně hodně začíst.
    pavlina.mestakova1234@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  14. Za 1.bylo to potom co sem dočetla Harryho Pottera a relikvie smrti. Harry mně strašně moc bavil a tak jsem se rozhodla že si přečtu Letopisy Narnie (na doporučení své kamarádky) a tak to pokračovalo dál a dál a od té doby čtu extrémně moc (což znamená takových 30 knížek za měsíc;))
    Za 2.Tak to bude Serafína a černý plášť, čekala jsem totiž že to bude příběh pro mladší (8-12), ale to se nestalo, zjistila jsem, že je to tajemný příběh, který rozhodně není pro osmileté a devítileté děti.
    E-mail: dumbldore@seznam.cz
    Sleduju tě na instagramu jako P_galanidisova

    OdpovědětVymazat
  15. 1) Když to vezme kolem a kolem, tak první knížku, kterou jsem kdy přečetl a nebyla plná obrázků, byla knížka Conan a Smaragdový lotos (od té doby, jsem přečetl dalších 50 příběhů o Conanovi a skončil s ním jenom proto, že žádné další knížky jsem nenašel. Bylo to v mých 13 letech.
    2) Překvapila mě knížka Šílená hra. Tato knížka byla plná zvratů, nevíš, kdo je hodný a kdo zlý, musíš čekat nečekané a navíc autor píše dost poutavým způsobem.

    Pavlikruza@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  16. 1) vsadim krk na to, ze to byl uz muj prvni slabikar :D 2) Hlubsi nez hrob (Tami Hoag) - opravdu nejlepsi thriller jaky jsem kdy cetla s dokonalym psychologickym profilem postav (recenze u me na blogu). Knihomolkanaentou.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  17. 1) Série Sedmý smysl, kterou doteď nemám přečtenou bohužel, skončila jsem u 5. dílu a teď už je i 9. :/ Nicméně se strašně těším, až se pustím i do ostatních dílů, protože autorka roste spolu s každým dílem a když jsem sérii začla číst, tuším, že mně i hlavní postavě bylo 13 nebo 12, nevím přesně. :) V tom posledním dílu jí je už 18, takže jsem trochu pozadu :D sérii doporučuji, ale nejsem si jistá, jestli ty první 2-3 díly nebudou moc dětské, ale je to úžasné fantasy!!
    2) Určitě Jiskra v popelu, stala se jednou z mých nejoblíbenějších knih!
    E-mail: verzapadlikova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  18. 1) Rozhodně všechny díly Harryho Pottera. První jsem začala číst v druhé třídě a pak jsem se už nemohla odtrhnout a četla jsem prakticky jen s pauzami na jídlo :D
    2) Velmi mile mě překvapila kniha Konec řetězce. Jelikož mám moc ráda Dana Browna a tahle měla být trochu v jeho stylu, byla jsem na ni zvědavá, ale zároveň jsem se trochu bála zklamání. Kniha se ale četla opravdu jedním dechem, zápletka byla moc zajímavá. Knihu rozhodně doporučuji :)

    e-mail: life-in-words@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  19. 1. Jak už jsem kolikrát psala, hlavní co mě ke čtení dotáhlo, byl Harry Potter. Moje největší láska. Jako druhý to byl asi Odkaz dračích jezdců...
    2. Asi Tetovaný. Knihu jsem měla doma už pár měsíců a i přes nadšené ohlasy jsem měla velikou obavu se do něj pustit. Ale nelituji, nakonec to bylo přímo skvělé...

    luculi@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  20. Sleduji tě na fb (Helen Sammet Richter)
    1. Nikdy mě čtení nebavilo, do maturity jsem přečetla tak dvě knihy čistě z donucení, ale pak před 6 lety, kdy jsme byli na Masters of Rock a zrovna nebylo navečer moc hezky, tak mi kamarád půjčil Cujoa od Stephena Kinga a já ho zhltla jak nic a pak se ve mě probudil čtenář a od té doby čtu, jako pominutá. :D Takže díky Stephene Kingu.
    2. Toto léto mě ještě žádná kniha nepřekvapila.
    chrisgirl05@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  21. 1. Těch knih bylo opravdu více, ale myslím si, že tomu můžu vděčit knize Malý bílý koníček.
    2. Ententýky. Sice to není letní oddechovka, zato je to skvělý thriller!

    zaneeetkaa@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  22. 1. Jako malá jsem hodně četla, ale potom jsem si dala na par let volno. A ke čtení mě znovu přivedla série Odkaz dračích jezdců.
    2. Nejvíce me překvapila Selekce. Čekala jsem, že to bude něco hodně romantického a to nemam rada. Ale nakonec jsem to přečetla za jedno odpoledne a bylo to super. Ano romantika tam byla, ale vůbec mi to nevadilo.

    sabca.0207@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  23. 1. Myslím, že to byl Vinnetou od Karla Maye. Tu jsem tahala do školy a četla ji snad tisíckrát. Taky na to vypadá, chuděra :)
    2. Asi to byla dcera kostí a dýmu a překvapila mě proto, že jsem od ní nejdříve vůbec nic nečekala a pak se četla tak nádherně, že mě opravdu mrzelo, když bylo po ní. Je romantická, napínavá, fantasy a pěkně napsaná.
    nikolaoss.trojtecka@blogspot.cz
    díky za soutěž a měj se moc hezky

    OdpovědětVymazat
  24. 1. Určitě Harry Potter :) Kámen mudrců byl první knížka (když nepočítám ty opravdu dětské obrázkové), kterou jsem přečetla celou sama :) Bylo to asi když mi bylo 6, trvalo to fakt dlouho, ale od té doby jsem vášnivá čtenářka nejen "Potterovin" :)
    2. Ještě před pár týdny bych řekla Sněhulák, teď jsem však po přečtení knihy Střípky ticha musela změnit názor. Nečekala jsem od ní moc, ale byl to naprosto úchvatný thriller a řadí se mezi mé nejoblíbenější knihy :) Strašně moc jsem si tuto knížku oblíbila :)

    Na insta sleduji jako cozasctes

    Děkuji za krásnou soutěž =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omlouvám se, zapomněla jsem na mail :/ thecursedbook@gmail.com :)

      Vymazat
  25. 1. Byl to rozhodně Hobit, který mi otevřel dveře jak do knižního světa, tak do toho Tolkienova, který i po jedenácti letech nemám celý prozkoumaný.

    2. Takový můj nejlepší objev léta byla Jiskra v Popelu, kterou jsem si konečně po všech pochvalných recenzích také přečetla. I když je to YA literatura, patří k těm kvalitnějším kouskům s uvěřitelným světem, vyvíjejícími se charaktery a nosnou, i když ne zas tak originální myšlenkou (samozřejmě to autorce promíjím :D)

    3. barunka.alex@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  26. 1.Vinnetou a knihy K. Maye před 30.lety :-D
    2. Jeden plus jedna neuvěřitelně nádherný, dojemný ale i poučný příběh
    3. Van.mo@seznam.cz

    OdpovědětVymazat