pátek 29. července 2016

Soutěž o Megan (UKONČENA)



Jak jsem se včera již zmínila na Instagramu a FB straně blogu mám pro vás soutěž o knihu Odpusť mi. Megan.
Zde jsou pravidla:

- bylo by fajn, kdybys byl/a fanouškem mého blogu na FB či Instagramového účtu, jelikož do konce září plánuji ještě určitě 2-3 soutěže, tak abys je nepropásl/a
- soutěž trvá do 13. 8. 2016 do půlnoci
- pouze pro CZ (Slováci jistě prominou!)
- A teď to hlavní.. Jak knihu získat? Stačí mi dolů do komentářů napsat název knihy a důvod její volby na otázku: Kterou knihu jsem nedočetl/a nebo dočetl/a z donucení a bylo to zklamání?
- ke komentáři připiš e-mail, ať se ti mohu ozvat v případě výhry :)
Budu se těšit na vaše (kritické) názory!
Hodně štěstí


25 komentářů:

  1. Priscilla-svévolně se košatící osud-přečetla jsem celou protože jsem musela... A k tomu ješte si pamatuju na Kafe a cigárko, to jsem četla sem tam něco... Tu teda ne celou.. :D dobrá vizitka no :D daruska.k@gmail.com
    Jo a Megan chci pro svou Megan :D dik :D

    OdpovědětVymazat
  2. Nekonečno od Neidla, protože to byla depresivní kniha o muži s rakovinou a on pořád jen vzpomínal na své mládí na vojně. Hrozně mě to nudilo. adriena.h@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Erich Maria Remarque - Jiskra života - dočteno z donucení jako povinná četba na střední. Musela jsem o ní napsat referát. Je to z války z koncentráku. Úplně mě to odradilo od čtení dalších knih tohoto autora
    martiska@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Sto roku samoty- Gabriel Garcia Marquez...Je to jedina kniha z povinne cetby, kterou jsem nedokazala docist. Zkousela jsem i audioknihu, ale taky jsem se nemohla dostat do deje. Asi nejvetsi prekazkou pro me byla spletitost pribehu dohromady s magickym realismem.
    darinamelcherova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  5. To je dobrá otázka, aspoň budeš třeba vědět, kterým knihám se případně vyhnout. :)
    Já jsem nedočetla Na Větrné Hůrce (i když asi jenom posledních třicet stran, ono to prostě nešlo). Nemůžu si pomoct, ale tahle klasika prostě není pro mě, takovýhle romantismus, jakožto literární směr, mi hodně nesedl (ale celkově jsem moc romantických knih nečetla, takže je možné, že to bylo právě jenom tou knihou, kdoví). Přišlo mi, že se tam všichni chovali jako blázni, úplně iracionálně. Lásku Heathcliffa a Catherine jsem moc nepochopila, protože navzdory tomu, že se "vášnivě milovali", což jsem asi někde měla pochopit, na sebe byli hrozně zlí. Za jedinou postavu při smyslech považuji vypravěčku příběhu - tu hospodyni a samotného vypravěče.
    Nechápu proč si všichni vzali toho, koho nechtěli, připadalo mi to, jako kdyby to udělali natruc. Navíc nemít vzadu v knize rodokmen, tak pomalu ani nepochopím, o kom se mluví, protože když Catherine pojmenuje svou dceru Catherine a Isabela Lintonová pojmenuje svého syna Linton, je v tom prostě trochu bordel. A Heathcliff, to pro mě prostě nikdy nebude nějaký ideál muže, byl prostě zlý a láska ke Catherine ho z mého pohledu rozhodně neomlouvá.
    Takže tak. Trochu jsem se rozepsala, snad to nevadí, mám holt k téhle knize trochu odpor, četla jsem ji v naději, že budu mít přečtenou k maturitě nějakou pěknou knížku, a ono spíš naopak. Navíc, češtinářka (Kotyková, ty budeš vědět) ji zbožňuje a vždycky, když se zmíním, že se mi to nelíbilo, tak se na mě kouká, jako kdybych jí zabila její oblíbené štěně. :D
    tamakras@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  6. Mariana - dočetla , ale nebavilo mě to, nebyl to zrovna typ knížky pro mě. Dost sem přeskakovala , abych ji dočetla. Ale nuda.
    danago@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Rozhodne Priscilla...Nutila jsem se az do pulky knihy.Byla pro me velkym zklamanim.Anotace a nazev ke knize vubec nesedi a je to psano uplne chaoticky.A ty politiky....Nejhorsi kniha co jsem kdy cetla!!
    Piesse15@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Nedočetl jsem knížku Final Cut. V této knížce popisoval autor tak podrobně zabití nějakého člověka, že se mi z toho udělalo skoro zle, že jsem odložil tuto knížku a dal se najít nějakou jinou

    OdpovědětVymazat
  9. Většinou knihy, které mě nebaví, dočtu (knih, které jsem nedočetla je opravdu málo, cítím se pak provinile, že jsem nedala knize šanci :D) Proč jsem pokračovala ve čtení? Protože mi ji doporučila kamarádka, v rámci našeho vzájemného doporučování českých autorů.
    Jmenuje se Když zraje tráva a napsal ji Jaroslav Kuťák. Detektivky se mi navíc celkem líbí, ale tohle mě zklamalo. Čekala jsem opravdu víc, příběh se táhl a věděla jsem, kam se to vyvine.

    adriana.gombalova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  10. luculi@seznam.cz

    Jediná kniha, kterou jsem nedočetla byly Pravidla moštárny od Johna Irvinga. Musela jsem přestat číst už v prvních snad třiceti stranách, protože mi to přišlo nudné, bez života a vůbec mě to nebavilo. Dalšími dvěma knihami, které byly v mém životě nejhorší byly Dračí oči Stephena Kinga, naprostý blábol, který odsoudila i kolegyně z práce, která je zarytá fanynka Kinga a pak Bouře křídel od Chrise Bunche. Moc jsem se na ni těšila, protože mám ráda draky v knihách, ale tato kniha byla nesmyslná a příliš osekaná...

    OdpovědětVymazat
  11. Nedočetla jsem Levandulový pokoj od Niny George. Asi nebyla zrovna vhodná doba na toto vcelku poetické čtení, prostě mě to nebavilo. Ale rozhodně chci dát knížce ještě jednu šanci :)
    Díky za soutěž :)

    sarka.fofonkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj !
    Já se snažím vybírat si knihy tak, abych je nemusela odkládat nedočtené, jelikož se vždycky cítím provinile, když knihu odložím.
    Vlastně když nad tím tak přemýšlím, tak jsou asi jen dvě knihy co jsem nedočetla /kam až má paměť sahá :)/ a z těch bych ráda zmínila Knihkupce od Marka Pryora. Na knihu jsem narazila v LK, detektivní žánr. Strašně jsem se na knihu těšila přece jen knihkupec to znamená kniha o knihách, nebo lidech, kteří s knihami dělají že ?
    Ne, ne , ne, absolutně mě to nebavilo. Ano, o knihách byla řeč, o hodně starých knihách, což mě bavilo, jelikož staré knihy, zlaté ořízky a restaurátorství miluji, ale bohužel děj se kolem knih moc dlouho neodehrával v takové míře v jaké jsem si myslela, že bude. Místo toho jsem četla rozvleklý příběh s hodně věcmi přitaženými za vlasy. Přišlo mi, že autor jen honí stránky a já se s knihou trápila a stejně se neprotrápila až ke konci.
    Aktuálně mám knihu zahrabanou v knihovně, a myslím, že se mi ani nechce přemýšlet nad tím, že bych ji někdy dočetla.

    Měj se hezky, Pinky
    blaufik@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Knížkou, kterou jsem nedočetla byl Hobit Aneb cesta tam a zase zpátky.
    Tato kniha mi ležela už dost dlouho doma a já po ní neustále pokukovala, stala se též povinnou četbou. Inu, odhodlala jsem se a vzala ji do rukou a i když jsem měla jistá tušení, okrem žánru který nepatří zrovna mezi mé oblíbené, řekla jsem si. Proč to nezkusit? Ovšem všechna očekávání padla. Dokopala jsem se sotva do poloviny a knihu se zklamáním jsem musela zaklapnout. V té době vysílali jakožto velký fenomén stejnojmenný film (Podle knihy) v televizi. Ovšem ani film mě nezaujal. I když mi přátelé o tom básnili, jak je to skvělé.
    Mě to jen pouze nudilo :D
    Nu, co už!
    Jinak všem přeji hodně štěstí v soutěži! :)

    mysterybookslover23@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj,
    krásná kniha. Děkuji za soutěž. :o)

    Tak koukám, že všichni zmiňují Priscillu, což byl tedy drsný recenzní výtisk, ale abych neopakovala, tak já dám Greye. Četla jsem ho spíše z povinnosti, protože jsem chtěla udělat recenzi, aby mi na blogu nechyběla. A chtěla jsem ukázat, že třeba autorka něco napsala navíc, ale... nedokázala jsem knihu dočíst. Takhle hodně jsem snad ze žádné knihy zklamaná nebyla, i když jsem to měla očekávat. Christian Grey je téma, na kterém se autorka mohla vyřádit, vložit do knihy tunu psychologie, historie vztahu s Elenou a ona udělala pouhý opis, kdy přidala pár sprostých slov, pár náznaků a tím kniha byla absolutně o ničem. Nebavila mě a nedočetla jsem, dočítat nebudu, protože ta ztráta času za to nestojí. Jsem zklamaná, ale vlastně jsem to měla čekat . Takže se tak nějak léčím ze zklamání lepšími knihami, protože... kdyby tu psychologii dotáhla, bylo by to super, ale takhle ne. :o( Škoda. Škoda dobrého nápadu, realizace je o ničem. Christián Grey ztratil své kouzlo, osobnost a úroveň.

    Chensie@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  15. Tak já to vezmu z trochu jiného soudku, než ostatní blogeři přede mnou :) V povinné četbě jsem také měla spoustu knih, které jsem četla s odporem nebo je po nějaké ne moc dlouhé době odložila, ale chtěla bych mluvit o knize, do které jsem se pustila dobrovolně. Jedná se o Projekt potomek od Greama Simsiona. Nejde říct, že by mě kniha vyloženě nebavila nebo že bych ji četla s odporem - ale byla pro mne obrovským zklamáním. Přibližně před rokem jsem četla první díl s názvem Projekt manželka a byla jsem přímo nadšená! Byla to originální humoristická kniha s nevšedním hlavním hrdinou, která se musí dle mého názoru líbit snad každému fandovi humorné literatury. Proto jsem si nedávno pořídila druhý díl a nestačila jsem zírat. Jsem zvyklá, že hlavní hrdina v průběhu knih/knih prochází vývojem, ale zpravidla je to vývoj k lepšímu. V tomto případě tomu bohužel bylo naopak a hlavní hrdina "přizabil" mou chuť číst dál - ono se není čemu divit, když autor v prvním díle vystavil knihu na zvláštní povaze hlavního aktéra a v druhém díle z něj chce udělat víc člověka a více ho přiblížit komerčně výhodným autorům. Neříkám, že kniha byla úplně špatná - to ne, ale je to za tento rok kniha, která mě nejvíc zklamala, protože v prvním díle jsem hlavní hrdiny milovala a v tomto díle jsem je pouze tolerovala a těšila se na konec...

    luckoutna@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj,
    já jsem nikdy nedočetla knížku Pohádkář od Báry Nesvadbové. A to jsem se ji pokoušela číst dvakrát! Bohužel dál než za polovinu jsem se nedostala. Nudné, zmatené... jednoduše to nešlo. Nevím, jestli ji dám ještě někdy šanci. Můj mail je: Wish.5eeY@seznam.cz Díky za soutěž o tak zajímavou knížku. :)

    OdpovědětVymazat
  17. Nebra - zatím jsem přežila pouze asi čtyřicet stránek. Pan autor píše tak, že se to nedá číst. Moc rozvláčně popisuje úplně všechny nepodstatné kraviny v okolí, vkládá puberťákům do úst výrazy profesora Oxfordu a navíc si u napínavé scény neudrží pozornost ani dva řádky, nuda. Ale zatím se stále pokouším bojovat.
    Mail je: nikolaoss.trojtecka@seznam.cz
    Děkuji za soutěž a měj se moc hezky :)

    OdpovědětVymazat
  18. No tak to je určitě kniha Lovci noci od Filipa Kloudy. Dočetla jsem to protože to byl recenzak. Vůbec žádné napětí a obecně me kniha strašně nudila
    anicka.hrncarkova@seznam.cz
    Děkuji za soutěž :)

    OdpovědětVymazat
  19. e-mail: elenyaindil@seznam.cz

    Nedočetla jsem Letopisy elfů - Krev elfů. Těšila jsem se na elfy a místo toho tam na začátku byly nějaké drogy či co. A tohle spojení by prostě nikdy nemohlo dělat dobrotu, takže jsem to nedočetla.

    Nedočetla jsem ani Andělé nad Teheránem, protože tam pro mě bylo moc nepochopitelných prvků (např. když se utonulá holčička zvedne a je najednou v pořádku).

    A dočetla jsem s nechutí knihu Mágové, která mi přišla jako nepovedená slátanina Harryho Pottera, Narnie atd.

    Děkuji za soutěž! :)

    OdpovědětVymazat
  20. Já většinou knihy dočítám, i když některé bez nadšení. Málokdy knihy nedočtenou vrátím do knihovny, ale stalo se mi to například u knihy Mágové, jak už psala Ailin je to opravdu taková slátanina, to se vážně nedalo. A z povinné četby jsem nedočetla knihu Naši furianti.

    Skvělá soutěž.

    Terina.zaba@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  21. Sleduji tě na Instagramu :)

    No, takových knížek je víc, napadá mě teď třeba Aliance... Urrgg taaakova hrozna nudaa

    Burgerova-veronika@email.cz

    OdpovědětVymazat
  22. Sleduji tě na facebooku :)
    Poslední kniha co mne napadá je Příliš mnoho Kateřin od Greena hrozně mě zklamala. Mám ji rozečtou už nejmíň rok a pořád ne a ne ji dočíst ... no tak snad do konce tohoto roku to zvládnu. Hodně mě to překvapilo, protože ostatní knihy od Greena jsem přečetla jedním dechem.
    Zelenkova.Tereza@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  23. Bába motyka. Musela jsem přečíst, protože to byl recenzní výtisk, ale bída, děs, běs.
    A třeba takovej Will Grayson 2X, už mám už tak půl roku rozečtenýho a vzhledem k tomu, že jsem ho "odložila" na nejvyšší poličku knihovny, asi už tam zůstane. Mám averzi ke Greenovi a ani Levithan tomu nepomůže.

    maky-s@seznam.cz

    OdpovědětVymazat