úterý 1. prosince 2015

Vánoční inspirace



Každý si prosinec představuje jinak, malé děti se těší na Ježíška a krásné dárečky pod stromečkem, rodiče si užívají šťastné dětské tvářičky a klidnou domácí pohodu. A co my? Malá už nejsem dlouho a dospělá v tom smyslu, že bych měla dítě taky ne. Já si tento měsíc užívám se svými přáteli na punčích, poté trošku se stresem během zápočtového týdne a pak je volno. Juhůů. Jelikož jsem zmínila VOLNO, dále to rozvedu. Ideální prosincovou pohodu si představuju tak, že sedím doma v příjemné teplíčku ve svém čtecím křesle, v ruce mám čaj a čtu vánoční (romantickou) knihu. Venku sněží a já nemusím nic dělat (hlavně někde mrznout!). Letos jsem si svoji čtecí kupičku připravila dopředu a něco vám o ní povím.
1. Sněží, sněží
            Dneska jsem tuto knihu začala číst a zatím se mi moc líbí. Navíc Yoli odvedlo neuvěřitelnou práci s obálkou, která je božsky třpytivá a na dotek příjemná. Věřím, že se mi kniha bude líbit a těším se, až budu moci napsat recenzi a podělit se s vámi o své názory.

2. Dash a Lily: Kniha přání
            Tak Dashe s Lily mám v knihovně už od minulých Vánoc, ale bohužel jsem si na ně neudělala čas, což hodlám letos napravit. Kniha je vánoční, romantická a částečně ji napsal  Levithan, takže pro mě jasná volba.

3. Zimní příběh
            To samé co u D&L. E-knihu mám rok ve čtečce za super cenu 10 korun, protože jsem papírovou verzi nechtěla. Tlusté knihy se mi špatně čtou a nerada s nimi někam cestuji. Letos chci bichličku přečíst, jelikož si plánuji pustit film a to rozhodně neudělám v opačném pořadí! 

4. Dárek z pravé lásky
            Je nádherná, co? Když přišla, nemohla jsem uvěřit té množství růžové, která se táhne všude okolo. Navíc je kniha krásně měkoučká a popsaná stříbrným písmem. Samotná barva obálky je skvělá volba a v knihovně bude vyloženě vládnout… No až 24. prosince, jelikož jsem ji maximálně stihla vyfotit na článek, než mi byla zabavena a zabalena pod stromeček.

Další, co jsem původně chtěla k vánoční četbě přidat, byl titul: Příšerné příběhy vánoční. Bohužel, když jsem pro ně šla, nebyly skladem, takže jsem je vyloučila ze seznamu. Poté jsem jela do školy a šla jen nahlédnout do knihkupectví, ale jak už to u mě bývá, neodolala jsem a nakonec si ji koupila. Stihla jsem ji přečíst na konci listopadu, jelikož je to opravdu slaboučká knížečka, ale moc se mi líbila.
A co vy a vaše plány na vánoční četbu? Určili jste si některé tituly nebo to necháte náhodě?
Jednotlivé anotace najdete zde:
Sněží, sněží
Dash a Lily
Zimní příběh
Dárek z pravé lásky

 

2 komentáře:

  1. Moc dobrý výběr :) To jsou samé vánoční knížky :) Už jenom ty obálky mi připomínají Vánoce :)

    OdpovědětVymazat
  2. Super, mám to v hodně věcech podobně :D Dashe a Lily od loňska, nezbyl čas a chtěla jsem si to nechat na zimu :) Z letošních knížek mě hrozně láká Sněží, sněží a Dárek z pravé lásky, obě skvěle udělané a jen ten pohled je na ně nádherný :) Zimní příběh bych taky chtěla, ale jak píšeš, je to bichlička a já bych těch zimních ráda stihla víc, ale jak se znám, plány se mění den ode dne a kdo ví, co si k té četbě nakonec vezmu :)
    Moc hezké fotky a budu se těšit na recenze :)

    OdpovědětVymazat