sobota 11. července 2015

Nezadaná (India Desjardins)


Ojedinělý, sarkastický a opravdu vtipný komiks pro ženy, který připomíná slasti a strasti života bez partnera. Single nebo v zadaná...ať žijete jakkoliv po přečtení tohoto komiksu budete vše brát tak nějak optimisticky a s úsměvem. Protože to co nám nejvíce sluší je smích a toho je v knize dostatek.
Tento miloučký komiks je mým prvním. Možná, že jsem jako dítě měla pár komiksů s Kačerem Donaldem a jemu podobnýma, ale to si bohužel nepamatuji. Knížku mi přinesla moje spolubydlící z knihovny a já jí tímto děkuji.

Nezadaná je velice příjemné počtení/prohlížení obrázků. Rozhodně rozesměje každou (nejen) mladou dámu. Protože, a teď si sáhněte slečny do svědomí, která z vás už někdy nedělala bláznivé věci, když byla proti své vůli nezadaná? Dělaly jsme je všechny, akorát že o nás (snad) nevyšel komiks, aby okolí upozornil, co za smolařku tu žije!
Kromě toho, že ty obrázky jsou vážně povedené (já sama bych je nedokázala vytvořit a to nekreslím úplně nejhůře), nalezneme zde opravdu několik trefných myšlenek týkajících se myšlení a chování žen. Pestrost témat také hodnotím kladně.
Co například v knize nalezneme?
- jak moc jsou romantické filmy klišé
- něco o tom, že jíme nezdravou stravu, jelikož nemáme nikoho, kvůli komu bychom měly držet dietu
- mnoho způsobů, jak lze dále využít kondomy
- trapné situace u doktora, hlavně když je sexy a mladý
- konverzace o dámských jízdách, které jsou opravdu nezapomenutelné
- dále kapitolu, která mě opravdu dostala, s názvem „bad boy“: týkala se toho, že žena si chlapa prohlédne od hlavy až patě, zapamatuje si o něm každičkých detail, úplně se rozplývá, a když pak sedí na policii a popisuje ho strážníkovi, je jí úplně jedno, že ji okradl, hlavně že ten popis je dokonalý a ona o něm může snít
- stranu o tom, jak jsou ve vztahu někdy nepřekonatelné rozdíly, a rozchod je nezadržitelný
- téma Valentýnské deprese, aneb jak se s ní vypořádat
- také velice vtipná kapitola o tom, že ženy jsou jako zombie, jelikož muž jim neukradne srdce, ale většinou mozek
- a další výstižná část o tom, jak v opilosti píšeme/voláme svému ex (don‘t drink and dial)
Některé části byly opravdu výstižné, jak jsem se již zmínila. Na druhou stranu musím zmínit i to, že jsem některé kapitoly moc nepochopila. Nejdříve jsem si říkala, že jsem asi natvrdlá, ale po poradě se spolužačkami a sestrou jsem zjistila, že to tak asi nebude! Opravdu některé momenty knížky jsou nepochopitelné.

Nezadanou bych doporučila určitě všem, kteří mají zhruba půl hodinky času a chuť odpočinout si u milé tenoučké knížečky. Také doporučuji knihu opačnému pohlaví, jelikož nikdy není na škodu zkusit pochopit ženské chování.

4 hvězdy

Zdroj anotace

6 komentářů:

  1. Komiksy obvykle nečtu, ale tento vypadá vážně lákavě, po tvé recenzi bych si ho chtěla přečíst okamžitě :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také je nečtu, ale měla jsem chuť zkusit něco nového a tento se nato skvěle hodil :) díky!

      Vymazat
  2. To mám doma a aj mne sa to páčilo :) tiež ma čaká napísanie recenzie :)

    OdpovědětVymazat