neděle 12. července 2015

Hřebec (Alice Clayton)


Zábavný sexy román, ze kterého div smíchy neomdlíte.
Po Nabíječi a Roštěnce se čtenářky mohou těšit na ztřeštěnou romantickou komedii o strhávání korzetů a vzdouvající se hrudi, o nezkrotné vášni a nekonečné lásce. Také o archivaci dokumentů a o koňském hnoji – počkat,cože? Ve dne Viv Franklinová navrhuje softwarové programy. V noci tajně hltá zamilované románky a touží po rytíři v nablýskané zbroji, nebo po kovboji na divokém hřebci (ach bože, jen zaržát), nebo po statném požárníkovi, dokterého by se zamilovala až po uši. K tomu nosí korzet – na ten nezapomínejte. Když se dozví, že po dávno zapomenuté tetě zdědila nádherný starý ranč v kalifornském Mendocinu, vyrazí tam celá natěšená s vidinou obrovskéhodobrodružství jako z románu. Jenže v každém románu nastane zvrat, že ano? Na jedné straně kovboj, pro kterého se jí úplně zapálí lýtka (kovboj Hank totiž za spálená lýtka skutečně stojí). Na druhé straně knihovník Clark Barrow,který se jí jaksepatří dvoří. Mohou tvídová saka a záplaty na loktech soupeřit s koženými kalhotami a botami s ostruhami?Zábavný sexy román, ze kterého div smíchy neomdlíte.
Po Nabíječi a Roštěnce se čtenářky mohou těšit na ztřeštěnou romantickou komedii o strhávání korzetů a vzdouvající se hrudi, o nezkrotné vášni a nekonečné lásce. Také o archivaci dokumentů a o koňském hnoji – počkat,cože? Ve dne Viv Franklinová navrhuje softwarové programy. V noci tajně hltá zamilované románky a touží po rytíři v nablýskané zbroji, nebo po kovboji na divokém hřebci (ach bože, jen zaržát), nebo po statném požárníkovi, dokterého by se zamilovala až po uši. K tomu nosí korzet – na ten nezapomínejte. Když se dozví, že po dávno zapomenuté tetě zdědila nádherný starý ranč v kalifornském Mendocinu, vyrazí tam celá natěšená s vidinou obrovskéhodobrodružství jako z románu. Jenže v každém románu nastane zvrat, že ano? Na jedné straně kovboj, pro kterého se jí úplně zapálí lýtka (kovboj Hank totiž za spálená lýtka skutečně stojí). Na druhé straně knihovník Clark Barrow,který se jí jaksepatří dvoří. Mohou tvídová saka a záplaty na loktech soupeřit s koženými kalhotami a botami s o
Po Nabíječi a Roštěnce se čtenářky mohou těšit na ztřeštěnou romantickou komedii o strhávání korzetů a vzdouvající se hrudi, o nezkrotné vášni a nekonečné lásce. Také o archivaci dokumentů a o koňském hnoji – počkat, cože?
Ve dne Viv Franklinová navrhuje softwarové programy. V noci tajně hltá zamilované románky a touží po rytíři v nablýskané zbroji, nebo po kovboji na divokém hřebci (ach bože, jen zaržát), nebo po statném požárníkovi, do kterého by se zamilovala až po uši. K tomu nosí korzet – na ten nezapomínejte.
Když se dozví, že po dávno zapomenuté tetě zdědila nádherný starý ranč v kalifornském Mendocinu, vyrazí tam celá natěšená s vidinou obrovského dobrodružství jako z románu. Jenže v každém románu nastane zvrat, že ano?
Na jedné straně kovboj, pro kterého se jí úplně zapálí lýtka (kovboj Hank totiž za spálená lýtka skutečně stojí). Na druhé straně knihovník Clark Barrow, který se jí jaksepatří dvoří. Mohou tvídová saka a záplaty na loktech soupeřit s koženými kalhotami a botami s ostruhami?


Hřebec je třetím dílem vtipné sexy série autorky Alice Clayton. Oproti předešlým dvou dílům se zde autorka vydala lehce jiným směrem. Příběh již není pokračováním Caroline a Simona, kteří se sice v knize objeví, ale ne již jako hlavní postavy. Zde dostala prostor Simona kamarádka Viv, která je tedy vypravěčkou tohoto díla.

Autorky styl psaní se v pokračování série nijak nezměnil. Dokázala si skvěle pohrát se slovy a několikrát vykouzlit taková slovní spojení, až mě přecházel zrak a bolelo smíchy celé tělo. Její styl je velice čtivý, osvěžující a lehce pochopitelný. Co se týče humoru, jakým jsou autorčiny knihy známé, tak Nabíječ (první díl) je pro mě stále nejvtipnějším ze všech. Hřebce bych zařadila někde nastejno k druhému dílu Roštěnka. Nejde o to, že by se zde nenašel vůbec žádný humor, byl tu, ale ne už tak ve velkém množství, jak jsem očekávala a těšila se.
Velice dominantním prvkem zde byla popisnost. Hlavní hrdinka dokázala do nejmenších detailů vždy vylíčit své touhy, pocity a co teprve ty její živé sny s tajuplným milencem 
Jenže já jsem pro sebe nic dobrého nehledala. Chtěla jsem to špatné – vášnivé dostaveníčko, city a touhy, sprosťárny a tabu.
Nejen atmosféra, ale i prostředí knihy bylo velmi příjemné a nenáročné. Hlavní hrdince Viv spadl do klína obrovský dům po zesnulé příbuzné a jí se naskytne možnost uniknout ze svého nudného městského života za dobrodružstvím, na jejímž konci si s velkou kapkou romantiky představuje lásku a naplněné sny. Jak už to bývá, hlavní hrdinka pozná muže svých snů, který bude samý sval (je to kovboj), a nejen jeho.. Do cesty se jí připlete také poněkud staromódní knihovník a hnedka tu máme milostný trojúhelník. Kterého muže si nakonec vybere? S oběma si užije pestré chvilky, ale vyhrát může jen jeden!
„Člověk by řekl, že po tom, cos ode mě dostal do nosu, budeš dost moudrej a nebudeš mě provokovat,“ pronesla jsem sladce.

Příběh tedy kromě humoru a hravosti samozřejmě nabízí spoustu romantických chvil. Některé kapitoly přímo tečou romantikou, v jiných to mezi hrdiny jiskří, až z toho div kniha nevzplane. Všechny autorčiny knihy mají v sobě ten sexy náboj, který každou čtenářku potěší. Nechybí zde ani škádlení mezi hrdiny, které dodává příběhu na vtipu a do určité míry na věrohodnosti. Konec, jaký A. C. zvolila, byl sice předvídatelný, ale i přesto potěšil. Byl plný vášně a nezkrotné dychtivost. Nabíječ byl plný sexu, Roštěnka problémů a Hřebec? Nesplněných tužeb a představ.
„Nemožná ženská,“ zamumlal. Rukama se na mé noze posunul o něco výš po vnitřní straně a pak ke kolenu. A v tom jsem ucítila... no, něco jako... „Clarku! Ty jsi mi olízl...“ „Neolízl!“ zaječel.
Co se týče postav, tak Viv si zamilujete. Viv Franklinová je velmi rázná žena. Má svoji hlavu, názory a nenechá se nikým oblbnout. No skoro. Stačí, aby prošel kolem ní svalovec a ona je hned hotová. Miluje harlekýnky a díky nim má tak divoké představy o svém budoucím životě v domě na pláži. 

Jestli mě bavilo měnit názory, které si o mně lidé dělali na první pohled? Na všechny ty moje piercingy a tetování? To si pište. Jestli jsem nenáviděla předsudky? To si pište.
Knihovník Clark a kovboj Hank. Clark je sladký a staromódní, to vše myšleno v dobrém. Hank je svalnatý prototyp muže přesně vystřižený jak z romantických knih.
„Nejspíš bych měl říct, že bych rád vylezl na Mount Rainier. Ale chceš pravdu? Můj skutečný největší sen v životě?“ „Ano,“ zašeptala jsem se zadrženým dechem. „Zamilovat se do úžasné ženy, oženit se a mít s ní kupu dětí.“ Nemohla jsem dýchat. „Jsem staromódní, já vím,“ prohodil s mírným uchechtnutím . „Horolezení je mnohem akčnější.“
Román bych doporučila jsem příznivcům Alice C. Pokud máte její tvorbu rádi, neváhejte. Dále těm, kteří si chtějí odpočinout u nenáročného příběhu, který je opravdu osvěžující a hravý.
4 hvězdy

Za recenzní e-knihu mockrát děkuji internetovému obchodu Palmknihy.
Zdroj anotace
 

Zábavný sexy román, ze kterého div smíchy neomdlíte.
Po Nabíječi a Roštěnce se čtenářky mohou těšit na ztřeštěnou romantickou komedii o strhávání korzetů a vzdouvající se hrudi, o nezkrotné vášni a nekonečné lásce. Také o archivaci dokumentů a o koňském hnoji – počkat,cože? Ve dne Viv Franklinová navrhuje softwarové programy. V noci tajně hltá zamilované románky a touží po rytíři v nablýskané zbroji, nebo po kovboji na divokém hřebci (ach bože, jen zaržát), nebo po statném požárníkovi, dokterého by se zamilovala až po uši. K tomu nosí korzet – na ten nezapomínejte. Když se dozví, že po dávno zapomenuté tetě zdědila nádherný starý ranč v kalifornském Mendocinu, vyrazí tam celá natěšená s vidinou obrovskéhodobrodružství jako z románu. Jenže v každém románu nastane zvrat, že ano? Na jedné straně kovboj, pro kterého se jí úplně zapálí lýtka (kovboj Hank totiž za spálená lýtka skutečně stojí). Na druhé straně knihovník Clark Barrow,který se jí jaksepatří dvoří. Mohou tvídová saka a záplaty na loktech soupeřit s koženými kalhotami a botami

2 komentáře:

  1. Obálka knihy mě vyloženě odradila, po přečtení recenze na ni ještě mrknu očkem. :-)

    OdpovědětVymazat