pátek 6. února 2015

Čteme Darrena Shana


Jistě jste si už všimli, že Knižní louka pořádá čtení Darrena Shana. Já tohoto autora zbožňuji a rozhodně patří k mým oblíbencům! Právě díky tomuto projektu se konečně donutím dočíst zbývající díly sérií a možná, když čas dovolí, udělat i re-reading již přečtených dílů.

Co mám již přečtené?
Na základní škole jsem začala číst první díl ságy Darrena Shana (Madame Okta). Nato, že nesnáším pavouky, mě kniha uchvátila a díky ní jsem začala dělat pravidelné nájezdy do knihkupectví pro další a další díly ze série. Celou série jsem dočetla někdy na střední škole. Při čekaní na vydání ostatním dílů, jsem sem tam udělala re-reading náhodných dílů, ale nikdy ne kompletní série. Sice na ni momentálně mám zálusk, ale to bude muset počkat. Čtení mého milovaného hrdiny Darrena plánuji na letní prázdniny.
Dále mám přečtené první tři díly ze ságy Lartena Hroozleyho. I tuto sérii mám ráda. Líbí se mi, jak ukazuje jeho chování již od útlého chlapeckého věku a jaký že to vlastně měl život před setkáním s Darrenem. Zatím nemám přečtený poslední díl, ale to se ovšem během následujících pár dní změní. Právě tímto dílem chci započít čtecí projekt.
 
Ze série Demonata mám za sebou první dva díly a ostatní poslušně čekají, až na ně přijde řada. Rozhodně po přečtení první dílu jsem si říkala, jak je to jiné. Démoni sem, démoni tam.. je to přece Shan, tak to musí být dobré. A bylo. Líbilo se mi to, i když si ještě nejsem jistá, jestli si sérii zamiluju tak, jako ty ostatní. Nepochybně je tato série morbidní a nechutná a to byl zprvu šok, ale i tak jsem zařadila do svých oblíbenců démonka Artérii, toho zlého pekelného spratka.
A poslední, co jsem četla, je první díl ze série Město. A teď to řeknu.. MILUJU SHANA!! A je to venku. Procesí mrtvých mi nedalo spát a četla jsem jak blázen. Takhle dokonale mě žádná kniha tak nenapínala a neděsila zároveň. A celé to rozuzlení na konci. No měla jsem chuť mu tu knihu omlátit o hlavu. Zničil mě!

A teď k tomu ostatnímu..
-          1. čtená kniha? Bratři až do smrti
Jako další, po dokončení série o Lartenu, se zřejmě pustím do série Města a poté do zbylých 8 dílů Demonaty. Ale nic není jisté, jsem nevyzpytatelná a často na polední chvíli měním názor ohledně toho, co budu číst.
   -           dokončit sérii Město (2. a 3. díl)

   -          8 dílů Demonaty
Jinak 18. února by světlo světa měla spatřit první kniha ze série Zom-B v českém překladu. Takže nevím jak vy, ale já jsem na ni již připravena. Přiženu se pro ni do nejbližšího knihkupectví a vrhnu se na ni. Takže to vychází tak, že ještě než dočtu sérii Město, přečtu první díl o zombíkách. Možná.. když se ve škole nezblázní, protože moje zkouškové.. no děs! Artérii na ně.

3 komentáře:

  1. Taky jsem začala posledním dílem Lartena a před malou chvílí jsem ho dočetla :) Já Demonatu dočetla nedávno, tak si dám re-reading Ságy Darrena a už se moc těším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já se na něj vrhnu zítra :) líbil se ti?

      Vymazat
    2. Jo jo líbil, ale ne tak moc jako předešlé díly. Nej byl pro mě asi třetí díl :) Jsem zvědavá jak se bude líbit tobě

      Vymazat